qr

З@штити се APK

Преглед и испраќање преку email на податоците за хардверот на мобилниот уред.

Version1.0 (1)
UpdatedJul 06, 2013 (7 years ago)
DeveloperRisto Muchev
CategoryApps, Tools
IDmk.zashtitise
Installs100+

Бројот на украдени и изгубени мобилни уреди е околу 1/5 од вкупниот број мобилни уреди во Р.Македонија и секоја година е во пораст. Најголем дел од украдените се "паметни" мобилни уреди.


Освен материјална и финансиска загуба од хардверот, луѓето губат и чуствителни лични лодатоци (тел. броеви, смс пораки, лозинки, финансови податоци) и доживуваат многу непријатни ситуации.

Најчесто луѓето немаат никава заштита против кражба и не знаат што треба да направат ако мобилниот уред им е украден или изгубен.

Кога мобилниот уред е украден или изгубен, потребно е корисникот да пријави и да достави податоци за хардверот на уредот (SIM број, IMEI број, итн) во полициска станица и во неговиот мобилен оператор.

Најчесто, корисниците не ги знаат потребните податоци, ниту можат да ги видат кога уредот не е кај нив. Затоа, потребно е навремено да се зачуват овие податоци.

Со апликацијата „З@штити се“ корисниците лесно можат да ги прегледат и испратат податоците за хардверот на нивниот уред на некоја email адреса и таму да ги имат во случај на потреба.


Email: risto.muchev@gmail.com

See more
See more