Texhvidi - Mëso leximin e Kuranit APK

Texhvidi - Mëso leximin e Kuranit

1.0.7

يتيح لهم التجويد تعلم قواعد قراءة القرآن.

اعلان

احدث اصدار

الإصدار
تحديث
٢٤‏/٠٤‏/٢٠٢١
مطوّر البرامج
الفئة
Google Play ID
عمليات التثبيت
١٠٬٠٠٠+

تطبيق Texhvidi - Mëso leximin e Kuranit

Texhvidi është aplikacion i cili u’a mundëson mësimin e rregullave të leximit të Kuranit. Duke filluar nga rregullat bazike e deri tek ato të avancuara, aplikacioni përfshinë tema të ndryshme.

Mësoni shkronjat e alfabetit arab dhe mënyrat e të shkruarit të secilës shkronjë një nga një. Rregullat e zgjatjes së zanoreve gjatë leximit, kur të ndalemi dhe cilat janë rregullat dhe shenjat e ndaljes gjatë leximit.

Të gjitha temat e përfshira në aplikacion ilustrohen me shembuj në formë të shkruar dhe audio nga recitues të njohur si:

- Mishary Rashid,
- El-Gamal,
- El-Gamadi.

Gjithashtu mund ta praktikoni leximin e Kuranit përmes disa sureve të cilat gjenden në aplikacion.

Temat që përmbanë aplikacioni janë:

- Alfabeti
- Mënyrat e leximit të emrit Allah
- Mënyra e të shkruarit të shkronjave
- Rregullat e zgjatjes dhe ndaljes
- Tenvini, sukuni dhe teshdidi
- Hemzeja dhe Hemzetul-vasli
- Kalkale
- Shkronja Ra
- Nuni dhe mimi sakin
- Praktikimi i leximit të Kuranit
قراءة المزيد