Dagkalender Weer Records Nederland 2021 icon

Dagkalender Weer Records Nederland 2021

1.0.6 · Jan 26, 2021

Download Dagkalender Weer Records Nederland 2021 APK for Android - Free - Latest Version

qr

Latest Version

Version1.0.6 (6)
UpdatedJan 26, 2021
DeveloperZuinige Rijder
IDcom.zuinigerijder.weerrecordsnl
Installs1+
CategoryApps, Weather

Dagkalender Weer Records Nederland 2021 app

The daily calendar with information about weather records day / month in the Netherlands / De Bilt.

Wie gebruikt er tegenwoordig nog een papieren (scheur-) kalender? Nu is er de duurzame dagkalender met allerlei weetjes over weer records. Daarnaast laat deze dagkalender netjes het weeknummer zien en wat voor een bijzondere dag het is in 2021. Laat je verrassen door de geinige, formele nationale en soms internationale dagen.

Ook wel eens gedacht, wanneer je op radio of televisie hoorde dat er een weer record gebroken is? Meestal wordt dan alleen de Bilt genoemd, maar deze kalender laat het ook voor heel Nederland zien, inclusief welk weerstation. Nu was het in het verleden veel kouder dan nu, dus de weer records worden ook nog eens onderverdeeld in records sinds 1901 en sinds 2000. Dit laatste om vooral de trend over de laatste 20 jaar beter te zien en te kunnen vergelijken met na 1901.

De weer records zijn onderverdeeld in maand records (die dag was ook b.v. het koudst van die maand over alle jaren heen) en dag records. De records worden onderverdeeld in hoogste temperatuur (b.v. warmste dag op 6 januari) en laagste temperatuur (koudste dag). Maar ook over een etmaal gemeten wordt de gemiddeld hoogste en gemiddeld laagste temperatuur getoond.

Daarnaast wordt de neerslag getoond met meeste neerslag per uur en meeste neerslag over etmaal gemeten.

Met opzet is de App eenvoudig gehouden in gebruik. Dus geen fancy animaties en dergelijke. Dat komt ook de grootte van de App en snelheid ten goede. Er wordt heel veel informatie getoond, dus schrik daar niet meteen van.

De App is te gebruiken op tablet of mobiele telefoon. Getest is vanaf resolutie 480x800, de App schaalt naar de resolutie van jouw Android apparaat.

De weer records data is afkomstig van het KNMI (openbare data) tot 2021 en hieruit zijn door mij records berekent en gedestilleerd. Het resultaat is gecomprimeerd opgeslagen in de App zelf, dus de App heeft geen Wifi en/of mobiel netwerk data nodig, neemt niet veel ruimte in en is snel doordat de weer records al uitgerekend zijn.

De App bevat geen advertenties, geen In-App aankopen en heeft géén Android permissies nodig. Geen persoonlijke data wordt gevraagd, opgeslagen of gebruikt. Deze App gebruikt geen Wifi of mobiel internet.

Zie hier het privacy statement.

Voor het ontwikkelen van deze App vraag ik een heel kleine eenmalige bijdrage voor de onkosten voor deze dagkalender van 2021.

Veel plezier met het ontdekken van de weer records 2021.

Opmerkingen en suggesties kunnen gestuurd worden naar zuinige.rijder@gmail.com

Email: zuinige.rijder@gmail.com

Read more

You May Also Like