qr

Doa Umat Katolik APK

Aplikasi ini adalah himpunan doa harian bagi semua umat katolik.

Version2.1 (11)
UpdatedNov 10, 2019 (12 months ago)
DeveloperFloApps Inc
CategoryApps, Personalization
IDcom.floapps.doa.umat.katolik
Installs100,000+

Marilah berdoa.

Aplikasi Doa Umat Katolik ini adalah himpunan doa-doa, yang harus diucapkan oleh semua umat katolik dalam kehidupan harian mereka.

Dalam dunia kini yang semakin sukar dari segi iman kepercayaan serta penuh dugaan dan percobaan, kita haruslah berdoa setiap masa memohon pengharapan, permintaan dan pujian kepada Tuhan.

Dengan memanjatkan doa kepada Allah dan kepatuhan kepada perintah-Nya maka dengan demikian orang katolik akan dimampukan untuk melawan iblis berserta kuasa-kuasa gelapnya.

Kandungan Doa Umat Katolik:

1. DOA UTAMA
Bapa Kami, Salam Maria, Kemuliaan, Aku Percaya, Doa Pagi & Malam, Doa Sebelum & Selepas Makan, Malaikat Pelindung, Angelus, Doa Sebelum & Selepas Komuni, Doa Sebelum & Selepas Pengakuan


2. DOA-DOA LAIN
Doa Iman, Harapan, Anima Christi, Cinta Kasih, Pertobatan, Dalam Derita, Waktu Sakit, Peringatan, Untuk Gereja Dianiaya, Untuk Orang Menderita, Untuk Warga Kesulitan, Persatuan Umat Kristiani, Untuk Ahli Keluarga yang Sakit, Keselamatan Perjalanan, Dalam Kegagalan, Kebimbangan, Doa Sebelum dan Selepas Belajar, Doa Sebelum dan Selepas Bekerja.

3. MISA KUDUS
Doa Katolik semasa Misa Kudus.

4. ROSARI

5. PEMBACAAN HARIAN ALKITAB (kandungan terbaru).

6. JALAN SALIB

7. NOVENA
Novena Hati Kudus Yesus, Medali Wasiat, Tiga Salam Maria, Bunda Maria, Santo Yudas Tadeus, Santo Yusuf, Santo Antonius.

Aplikasi ini juga amat sesuai untuk dijadikan panduan doa bagi semua keluarga katolik. Marilah berdoa juga untuk semua umat katolik di seluruh dunia terutamanya di Syria, Iraq, Iran, Gaza Palestine.

#Muat-turun aplikasi Doa Umat Katolik sekarang secara gratis.

What's New

App update.

Email: florina16897@gmail.com

See more
See more

See more