qr

Surah Ar-Rahman APK

Surah Ar-Rahman application, reference is easy to read this chapter.

Version1.9 (9)
UpdatedJan 09, 2020 (7 months ago)
DeveloperSalisa
CategoryApps, Books & Reference
IDcom.salisa.arrahman
Installs100,000+

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi Surah Ar-Rahman ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini. Ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini adalah berdasarkan pada Al-Quran. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini dalam ejaan Rumi (transliterasi) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Ar-Rahman adalah surah ke 55 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah Makkiyah (diturunkan di Mekkah). Surah Ar-Rahman terdiri daripada 78 ayat.

Dinamakan Surah Ar-Rahman yang bererti Yang Maha Pemurah, berasal dari kata Ar-Rahman yang terdapat pada ayat pertama surah ini. Ar-Rahman adalah salah satu daripada nama-nama Allah. Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi Surah Ar-Rahman ini. Harapan kami, semoga ramai yang dapat memanfaatkan Applikasi Surah Ar-Rahman ini. Aamiin...


Email: myapp1701@yahoo.com

See more
See more

See more