Do you want to eat healthier or lose weight? Online food diary Mijn Eetmeter helps.

Advertisement

Latest Version

Update
Dec 9, 2023
Developer
Category
Installs
1,000,000+

App APKs

Mijn Eetmeter APP

Mijn Eetmeter is een online eetdagboek dat mensen helpt om gezonder te eten. Je krijgt inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Ook krijg je concrete tips hoe je gezonder kan kiezen en volgens de Schijf van Vijf kan eten. Wil je afvallen? Met het onderdeel Mijn nieuwe balans ondersteunen we je bij het zetten van kleine maar uitdagende stappen richting een gezonder gewicht.


SNEL JE DAGBOEK INVULLEN MET DE BARCODE-SCANNER
In de app Mijn Eetmeter kun je de barcodes van producten scannen. Zo voeg je makkelijk en snel producten toe aan jouw dagboek.


120.000 MERKPRODUCTEN
In Mijn Eetmeter zitten ruim 120.000 (huis)merkartikelen.


AFVALLEN
Veel van de gebruikers van Mijn Eetmeter gebruiken het als hulp bij afvallen. Mijn nieuwe balans helpt daarbij. Je ziet wekelijks:
1. Hoeveel je bent afgevallen en feedback op je gewichtsverloop.
2. Hoeveel je meer bent gaan eten binnen de Schijf van Vijf. Want gezond eten is de basis tijdens het afvallen én om later je goede veranderingen vast te houden.
3. Hoeveel snacks, dranken en sauzen je neemt. Dit overzicht kan je helpen om een volgende stap uit te zoeken. Bijvoorbeeld het vervangen van frisdrank door een light-variant of water.
4. Hoe goed je (vooruit) gaat qua beweging. Dat kan sport zijn maar ook stevig wandelen en fietsen.
En elke week krijg je nieuwe tips die helpen bij het afvallen.


BMI BIJHOUDEN
In Mijn Eetmeter kun je bijhouden hoe je gewicht zich ontwikkelt. Daarvoor vul je regelmatig je gewicht in. Je ziet dan in een grafiek hoeveel je aankomt of afvalt en of je BMI al gezond is.


BEWEEGMETER
Genoeg bewegen hoort bij een gezonde leefstijl, net als gezond eten. Als je wilt kun je daarom ook bijhouden hoeveel je beweegt en of dit genoeg is om de beweegrichtlijn te halen.


WAT MAAKT MIJN EETMETER UNIEK?
1. Helemaal gratis en zonder commercieel belang
Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden.
2. Altijd actueel
In Mijn Eetmeter vind je algemene voedingsmiddelen, maar ook veel merkproducten. Mijn Eetmeter haalt de productinformatie uit de Levensmiddelendatabank. De productinformatie van merkproducten in deze databank krijgen we direct van fabrikanten.
3. Voedingswaarde zoals je het eet
Staan op het etiket de waarden van de rauwe pasta, dan rekenen wij dit in Mijn Eetmeter voor je om.
4. Advies ook op vitamines en mineralen.
Op het etiket staat hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten zout en soms ook vezels er in het product zit. In Mijn Eetmeter krijg je voor deze voedingsstoffen direct een advies op maat. Maar je kunt in Mijn Eetmeter ook letten op vitamines en mineralen.
5. Volgens de Schijf van Vijf
Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, bieden we een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen.
6. Link met de app ‘Kies ik Gezond?’
Gebruikers van onze ‘Kies ik Gezond?’-app kunnen producten vanuit die app favoriet maken in Mijn Eetmeter. In deze app zie je per product of het gezond is.


MIJN VOEDINGSCENTRUM
Mijn Eetmeter wisselt gegevens uit met de website www.mijnvoedingscentrum.nl. Op deze website kun je met dezelfde gegevens inloggen als met Mijn Eetmeter. Je vindt daar nog meer handige tools. Ook kun je je dagboek en de resultaten downloaden en printen.


SUCCES

Ondertussen is de app al ruim 2,5 miljoen keer gedownload en kent vele enthousiaste gebruikers, zoals Elly: “Het gaf inzicht. Bij sommige dingen dacht ik: jee, zoveel calorieën, of zoveel suiker of vet. Je weet het wel, maar je schrikt toch als je die getallen ziet.”
Read more